Voor de ambitieuze moeder die vastzit in haar hoofd: ontdek de kracht van zachtheid, zak in je lijf en ontvang de antwoorden die je zoekt.

Je bent moeder. Partner. Ondernemer.Altijd bezig. Altijd aan. Altijd geven.

Maar waar ben JIJ?

👉 Je voelt je onzichtbaar. Iedereen heeft verwachtingen van je,
maar niemand ziet wat jij nodig hebt.

👉 Je hoofd staat nooit stil, je voelt een constante onrust,
en écht ontspannen lukt gewoon niet.

👉 Je bent zoveel voor anderen, maar je mist de diepe verbinding met jezelf –
en daardoor ook met je partner en kinderen.

👉 Je verlangt naar vrijheid, zachtheid, een leven waarin je
niet meer hoeft te rennen, maar kunt leven vanuit
rust en overgave.

Dit is waar het verandert.

  • ..onnodig veel stress?

  • ..uitputting

  • ..een gebrek aan evenwicht?

Iris de Ruiter | Holistisch Feminine Flow Coach
Ik begeleid vrouwen die zichzelf op de laatste plaats hebben gezet. Vrouwen die zichzelf kwijt zijn geraakt in hun rol als moeder, partner of ondernemer. Ik leer hen hoe ze weer kunnen verbinden met zichzelf en hoe ze hun relaties op een gezonde manier kunnen versterken.

Klaar voor de volgende stap?

Verlang je naar emotionele rust en innerlijke balans? Wil je meester worden over je brein en je mindset? En ben je klaar om diepere authentiekere relaties op te bouwen?

Download dan nu onder het kopje GRATIS mijn e-book, hier leer je in 10 simpele stappen meer van jezelf te houden. En ga dan voor de gratis cursus met tips die je meteen in je dagelijks leven kan toepassen.

Voel jij je voortdurend onder druk staan om aan de verwachtingen van anderen te voldoen, terwijl je jezelf nooit goed genoeg vindt? Dan ben je hier op de juiste plek! Ik leer je hoe je weer van jezelf kunt houden en hoe je de drang om jezelf te bewijzen kunt loslaten. Je gaat van vastzitten in je hoofd naar rust in je lichaam – de oplossing ligt hier, en ik begeleid je graag op deze bijzondere reis. Geen zachte handschoenen, maar een aanpak die je helpt om het leven te leiden dat je werkelijk verdient. Ben je klaar om de leegte in te vullen en je leven volledig in balans te brengen? Lees verder om te ontdekken hoe jij die volgende stap kunt zetten."

Mijn aanpak?

✨ Geen quick fixes, maar echte transformatie.

✨ Van denken naar voelen – uit je hoofd, in je lijf.

✨ Holistisch werk dat mind, body & soul samenbrengt.

✨ Confronterend én liefdevol – want echte groei vraagt om eerlijkheid..

There will never be a right time.
STOP waiting and start doing!

Het E-book wat jou naar de volgende stap brengt!

''10 stappen naar meer ZELFLIEFDE" is het e-book waarin ik waardevolle inzichten en tips deel, die je kunnen helpen om meer harmonie in je relaties en in je leven te vinden. Je leest mijn waardevolste tips die ik door de jaren heen heb opgedaan en ervoor hebben gezorgd dat ik tot dit punt in mijn leven ben gekomen en hoe ik deze stappen heb gezet.
Samen op weg naar een wereld vol ZELFLIEFDE!

Wat kan jij verwachten als wij samen aan de slag gaan??

Dit is jouw moment. Geen afleiding, geen excuses. Alleen jij en de diepste transformatie die je ooit hebt meegemaakt. ✨

Stap 1

Directe ondersteuning & diepe transformatie

✔ WhatsApp-support – 6 maanden lang intensieve begeleiding (geen quick fix, maar échte verandering)

✔ Een online training die je helpt uit je hoofd te komen en in je lijf te zakken

✔ Extra tools en opdrachten die je direct kunt toepassen in je dagelijks leve

Stap 2

Van hoofd naar hart:
✔ Intuïtief leven en leren vertrouwen op je innerlijke stem

✔ Journaling, reflectie en inzicht in je diepste patronen

✔ Loskomen van conditioneringen die je klein houden

✔ Meer balans, meer JIJ, diepe zelfliefde

Stap 3

Exclusieve live ervaring:
voel de shift in elke vezel
✔ 5 daagse Retreats als verdiepende

✔ 24-uurs retraites op specifieke thema’s

✔ Een omgeving waarin je alles loslaat en écht thuiskomt bij jezelf

✔ Live dagen met thema's om alle tools in de praktijk te brengen.

Wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe?

Begin 2023 gebeurde er iets, waardoor ik wist; Ik moet andere keuzes gaan maken in mijn leven…

Mijn besluit stond vast. Ik volgde mijn hart.

Mijn verhaal;

Mijn bekkeninstabiliteit naar aanleiding van mijn
zwangerschappen is inmiddels een rode draad in mijn leven geworden. Hierdoor ben ik erg diepgegaan, dit heeft mij veel gekost, ik heb pijn gevoeld die er nodig was om het nu te kunnen omarmen en het onderdeel te laten zijn maar niet meer mijn rode draad. Het geloof in mezelf was de grootste kracht. De kracht die ik heb om de beste versie van mezelf te maken.

En de verplichting te voelen naar, vooral mezelf, maar ook naar mijn gezin, om mezelf verder te ontwikkelen.

Wil je weten waarom? lees dan snel verder.

Als je vragen hebt stel je vraag via de Chatbox hieronder!

Mijn blogs!

Nieuwe week nieuwe blog! Deze week met het thema: SPORTEN/BEWEGEN.

Sporten met pijn: Een holistische benadering voor het aanpassen van je pijnprikkel.

January 22, 20245 min read

''Dit is hoe ons brein omgaat met informatie. Erg slim maar vaak te beschermend en niet nodig..''

Hey lieve lezer,

Nieuwe week nieuwe mail! Deze week met het thema: SPORTEN/BEWEGEN.

Heb je de handdoek in de ring gegooid? Weet je niet waar je grens is? Ga je steeds over deze grens heen? Wil je graag sporten maar heb je steeds meer pijn i.p.v. minder? Dan is deze blog heel waardevol voor je.

In de gehele zoektocht naar een gezonden levensstijl speelt sporten een essentiële rol! Echter, voor velen van ons gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. In plaats van de handdoek in de ring te gooien, is het mogelijk om met een holistische benadering te omarmen. Holistisch? Ja doei, ik heb gewoon pijn dit gaat niet werken. Dan gaat het ook niet werken. Omarmen betekend in deze open staan voor het her programmeren van je brein en je brein die een pijnprikkel hangt aan bepaalde bewegingen. Hoe kan dit? Doordat dit je zwakke plek is, je Eye opener, je wekker om je wakker te schudden. Dit laat je lichaam voelen, merken om aan de bel te trekken dat het ergens in je lichaam spaak loopt. Maar dit hoeft niet altijd deze plek te betekenen. Dit is hoe ons brein omgaat met informatie. Erg slim maar vaak te beschermend en niet nodig.

Laten we eens kijken hoe we deze pijnprikkel dan kunnen aanpassen en omarmen.

1.      Het begrijpen van je pijn: De holistische kijk.

Voordat we dieper ingaan op het aanpassen van pijnprikkels, is het van cruciaal belang om pijn te begrijpen vanuit een holistisch perspectief. Pijn is niet slechts een fysiek ongemak; het heeft ook invloed op onze mentale en emotionele toestand. Een holistische benadering erkent dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Pijn kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder fysieke letsels, emotionele stress en zelfs slechte leefgewoonten. Door de oorzaak van de pijn te begrijpen, kunnen we gerichter werken aan een oplossing. Een holistische kijk helpt ons om niet alleen de symptomen te behandelen, maar ook de onderliggende oorzaken aan te pakken.

2. Aanpassen van pijnprikkels: de rol van een emotionele link aan je pijnprikkel.

Sporten met pijn roept vaak de vraag op of de pijnprikkel die we voelen altijd een betrouwbare indicator is? Is het daadwerkelijk de lichamelijke schade? Een interessant bewustwording om te overwegen is dat ons brein pijnprikkels vaak koppelt aan specifieke emoties, wat dus onze pijn kan beïnvloeden.

Ons brein is echt heel krachtig maar staat ons soms ook in de weg. Het verwerkt namelijk niet alleen onze fysieke inspanning, maar ook emoties en herinneringen. Wanneer we bijvoorbeeld een blessure oplopen tijdens het sporten, kan ons brein deze ervaring koppelen aan negatieve emoties zoals angst of stress. Dit betekent dat de pijnprikkel niet alleen een fysieke ervaring is, maar ook een emotioneel opgeslagen is.

In sommige gevallen kan de pijn die we voelen tijdens het sporten meer te maken hebben met de emotionele opgeslagen linkjes in ons brein dan met daadwerkelijke fysieke schade. Het is daarom heel belangrijk om bewust te zijn van deze emotionele connecties en te begrijpen dat niet elke pijnprikkel veroorzaakt word door de daadwerkelijke fysieke pijn.

Het aanpassen van pijnprikkels vanuit dit perspectief betekent dat we niet alleen naar het fysieke aspect moeten kijken, maar ook naar de emotionele factoren die de pijn beïnvloeden. Het kan nodig zijn om bewust te werken aan het loskoppelen van negatieve emoties van bepaalde bewegingen of activiteiten, zodat de pijnprikkel niet langer automatisch wordt geassocieerd met angst of ongemak.

Dit benadrukt het belang van een holistische aanpak, waarbij niet alleen het lichaam, maar je mindset wordt mee genomen in dit proces. Door bewust te zijn van deze emotionele lading aan een pijnprikkel kun je actief werken aan het her programmeren van je brein. Dit zorgt voor een gezondere relatie met pijn en niet langer de negatieve benadering vanuit pijn.

Het draait allemaal om het begrijpen van de complexe interactie tussen lichaam en geest en het streven naar een holistisch evenwicht.

3. Holistische Zelfzorg: Voeding, Rust en Emotioneel Welzijn

Naast het aanpassen van pijnprikkels tijdens het sporten, is zelfliefde de KEY voor het bevorderen van herstel. Dit omvat aandacht voor voeding, voldoende rust en het in balans brengen met je brein, je mindset. Voed je lichaam met gezonde brandstof, gun het de nodige rust en werk aan het verminderen van stress.

Een gebalanceerde benadering van sporten met pijn vereist niet alleen fysieke aanpassingen, maar ook aandacht voor de algehele gezondheid. Het is een reis waarbij het vinden van de juiste balans tussen inspanning en herstel centraal staat.

Mijn conclusie: sporten met pijn is met een holistische benadering absoluut mogelijk. Begrijp waar je pijn vandaan komt, pas pijnprikkels aan door naar je lichaam te luisteren en omarm jezelf. Op deze manier kun je gaan genieten van het bewegen en leert je lichaam je pijnprikkel aan te passen.

Een emotionele blog voor me, haha geen woordspeling maar ik voel meteen weer die emotie die het met zich meebracht een aantal jaren geleden. Ik was duidelijk niet in staat om holistisch naar mijn pijn te kijken en was alleen maar aan het schelden op mezelf. Ik was slachtoffer, dit was oneerlijk, dit mocht niet zo zijn. Maar door stukje bij beetje me steeds meer te verdiepen en mijn emotie los te koppelen van de pijn maakt dat ik nu 3 keer in de week een uurtje cardio doe, 1 keer in de week kracht training volg met een personal coach en 1 keer per week een uurtje body Balance doe. En ik zit lekkerder in mijn vel dan ooooooiit!!!

Is dit de enige pijler? Nee 1 van  mijn 5 pijlers. Die je moet toepassen om bij jezelf ultieme balans te creëren. Wil jij dit ook? Ik ben die spiegel voor je, je praatpaal, je rots in de branding? Plan gewoon je gratis call in mijn agenda, totaal vrijblijvend. We gaan gewoon voelen of er een klik is en ik iets voor je kan betekenen.

Back to Blog
Nieuwe week nieuwe blog! Deze week met het thema: SPORTEN/BEWEGEN.

Sporten met pijn: Een holistische benadering voor het aanpassen van je pijnprikkel.

January 22, 20245 min read

''Dit is hoe ons brein omgaat met informatie. Erg slim maar vaak te beschermend en niet nodig..''

Hey lieve lezer,

Nieuwe week nieuwe mail! Deze week met het thema: SPORTEN/BEWEGEN.

Heb je de handdoek in de ring gegooid? Weet je niet waar je grens is? Ga je steeds over deze grens heen? Wil je graag sporten maar heb je steeds meer pijn i.p.v. minder? Dan is deze blog heel waardevol voor je.

In de gehele zoektocht naar een gezonden levensstijl speelt sporten een essentiële rol! Echter, voor velen van ons gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. In plaats van de handdoek in de ring te gooien, is het mogelijk om met een holistische benadering te omarmen. Holistisch? Ja doei, ik heb gewoon pijn dit gaat niet werken. Dan gaat het ook niet werken. Omarmen betekend in deze open staan voor het her programmeren van je brein en je brein die een pijnprikkel hangt aan bepaalde bewegingen. Hoe kan dit? Doordat dit je zwakke plek is, je Eye opener, je wekker om je wakker te schudden. Dit laat je lichaam voelen, merken om aan de bel te trekken dat het ergens in je lichaam spaak loopt. Maar dit hoeft niet altijd deze plek te betekenen. Dit is hoe ons brein omgaat met informatie. Erg slim maar vaak te beschermend en niet nodig.

Laten we eens kijken hoe we deze pijnprikkel dan kunnen aanpassen en omarmen.

1.      Het begrijpen van je pijn: De holistische kijk.

Voordat we dieper ingaan op het aanpassen van pijnprikkels, is het van cruciaal belang om pijn te begrijpen vanuit een holistisch perspectief. Pijn is niet slechts een fysiek ongemak; het heeft ook invloed op onze mentale en emotionele toestand. Een holistische benadering erkent dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Pijn kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder fysieke letsels, emotionele stress en zelfs slechte leefgewoonten. Door de oorzaak van de pijn te begrijpen, kunnen we gerichter werken aan een oplossing. Een holistische kijk helpt ons om niet alleen de symptomen te behandelen, maar ook de onderliggende oorzaken aan te pakken.

2. Aanpassen van pijnprikkels: de rol van een emotionele link aan je pijnprikkel.

Sporten met pijn roept vaak de vraag op of de pijnprikkel die we voelen altijd een betrouwbare indicator is? Is het daadwerkelijk de lichamelijke schade? Een interessant bewustwording om te overwegen is dat ons brein pijnprikkels vaak koppelt aan specifieke emoties, wat dus onze pijn kan beïnvloeden.

Ons brein is echt heel krachtig maar staat ons soms ook in de weg. Het verwerkt namelijk niet alleen onze fysieke inspanning, maar ook emoties en herinneringen. Wanneer we bijvoorbeeld een blessure oplopen tijdens het sporten, kan ons brein deze ervaring koppelen aan negatieve emoties zoals angst of stress. Dit betekent dat de pijnprikkel niet alleen een fysieke ervaring is, maar ook een emotioneel opgeslagen is.

In sommige gevallen kan de pijn die we voelen tijdens het sporten meer te maken hebben met de emotionele opgeslagen linkjes in ons brein dan met daadwerkelijke fysieke schade. Het is daarom heel belangrijk om bewust te zijn van deze emotionele connecties en te begrijpen dat niet elke pijnprikkel veroorzaakt word door de daadwerkelijke fysieke pijn.

Het aanpassen van pijnprikkels vanuit dit perspectief betekent dat we niet alleen naar het fysieke aspect moeten kijken, maar ook naar de emotionele factoren die de pijn beïnvloeden. Het kan nodig zijn om bewust te werken aan het loskoppelen van negatieve emoties van bepaalde bewegingen of activiteiten, zodat de pijnprikkel niet langer automatisch wordt geassocieerd met angst of ongemak.

Dit benadrukt het belang van een holistische aanpak, waarbij niet alleen het lichaam, maar je mindset wordt mee genomen in dit proces. Door bewust te zijn van deze emotionele lading aan een pijnprikkel kun je actief werken aan het her programmeren van je brein. Dit zorgt voor een gezondere relatie met pijn en niet langer de negatieve benadering vanuit pijn.

Het draait allemaal om het begrijpen van de complexe interactie tussen lichaam en geest en het streven naar een holistisch evenwicht.

3. Holistische Zelfzorg: Voeding, Rust en Emotioneel Welzijn

Naast het aanpassen van pijnprikkels tijdens het sporten, is zelfliefde de KEY voor het bevorderen van herstel. Dit omvat aandacht voor voeding, voldoende rust en het in balans brengen met je brein, je mindset. Voed je lichaam met gezonde brandstof, gun het de nodige rust en werk aan het verminderen van stress.

Een gebalanceerde benadering van sporten met pijn vereist niet alleen fysieke aanpassingen, maar ook aandacht voor de algehele gezondheid. Het is een reis waarbij het vinden van de juiste balans tussen inspanning en herstel centraal staat.

Mijn conclusie: sporten met pijn is met een holistische benadering absoluut mogelijk. Begrijp waar je pijn vandaan komt, pas pijnprikkels aan door naar je lichaam te luisteren en omarm jezelf. Op deze manier kun je gaan genieten van het bewegen en leert je lichaam je pijnprikkel aan te passen.

Een emotionele blog voor me, haha geen woordspeling maar ik voel meteen weer die emotie die het met zich meebracht een aantal jaren geleden. Ik was duidelijk niet in staat om holistisch naar mijn pijn te kijken en was alleen maar aan het schelden op mezelf. Ik was slachtoffer, dit was oneerlijk, dit mocht niet zo zijn. Maar door stukje bij beetje me steeds meer te verdiepen en mijn emotie los te koppelen van de pijn maakt dat ik nu 3 keer in de week een uurtje cardio doe, 1 keer in de week kracht training volg met een personal coach en 1 keer per week een uurtje body Balance doe. En ik zit lekkerder in mijn vel dan ooooooiit!!!

Is dit de enige pijler? Nee 1 van  mijn 5 pijlers. Die je moet toepassen om bij jezelf ultieme balans te creëren. Wil jij dit ook? Ik ben die spiegel voor je, je praatpaal, je rots in de branding? Plan gewoon je gratis call in mijn agenda, totaal vrijblijvend. We gaan gewoon voelen of er een klik is en ik iets voor je kan betekenen.

Back to Blog


Ervaringen van Vrouwen die de Transformatie Hebben Geleefd

"Het voelt als een warm bad bij Iris. Vanaf het eerste moment voelde ik me volledig gezien en veilig, alsof ik alles mocht laten zien wat er in me leeft. Dankzij haar begeleiding heb ik geleerd om zowel het licht als het donker in mezelf te omarmen. In plaats van te vechten tegen de donkerte, begrijp ik nu hoe ik het kan accepteren en daar mijn kracht uit kan halen. Dit heeft mijn leven diepgaand veranderd."

- Vrouw van 30 jaar:

"Bij Iris voel je je veilig om echt jezelf te zijn. Ze ziet niet alleen wie je bent, maar ook wat je nodig hebt op de momenten dat je het zelf even niet kunt zien. Ze voelt haarscherp aan waar de rode draad in je verhaal zit en begeleidt je vanuit zachtheid en kracht. Voor het eerst kan ik mijn donkere stukken omarmen, in plaats van ervoor weg te lopen. Dit was de grootste les die ik bij haar heb mogen leren."

- Vrouw van 34 jaar.

"Bij Iris heb ik geleerd om echt in mijn lichaam te zakken en contact te maken met mijn vrouwelijke energie. Voor het eerst voelde ik hoe het is om volledig aanwezig te zijn in zachtheid en verbinding met mezelf. Deze ervaring heeft me niet alleen diepe voldoening gebracht, maar ook een hernieuwd gevoel van sensualiteit en levensvreugde. Iris begeleidt je op zo’n liefdevolle manier dat je je volledig kunt openen en je leven met een nieuwe lichtheid en zachtheid kunt omarmen."

- Moeder van 39 jaar.

Kvk:91222842

Btw: NL003009228B03

Tel: 06 18189131

Email: info@iris-deruiter.nl