Voel je de overweldigende last van het moederschap en de innerlijke strijd die het met zich meebrengt? Ervaar je fysieke pijn en/of emotionele eenzaamheid, terwijl je worstelt met het vinden van rust te midden van de chaos van het dagelijks leven?

Je bent niet alleen!!

  • ..ik reik je mijn hand je hoeft hem alleen maar te pakken!

  • ..je hoeft het niet alleen te doen!

  • ..Samen op weg naar je mooiste leven!

  • ..onnodig veel stress?

  • ..uitputting

  • ..een gebrek aan evenwicht?

Iris de Ruiter Holistisch coach voor mama's met lichamelijke en/of mentale klachten tijdens of na de zwangerschap!

Klaar voor de volgende stap?

Dus ben jij klaar om voorgoed afscheid te nemen van die eenzaamheid, slachtofferrol, mentale en/of lichamelijke klachten?

Download dan nu onder het kopje GRATIS mijn e-book, hier ga ik met de billen bloot en deel ik mijn levenslessen en mijn verhaal. En ga dan voor de gratis cursus met tips die je meteen in je dagelijks leven kan toepassen.

Heb jij een diep verlangen naar rust en kalmte in je hoofd, midden in de chaos van het moederschap en het leven.

Heb jij de wens om persoonlijk te groeien en te ontwikkelen, niet alleen voor jezelf, maar ook om een betere moeder en partner te kunnen zijn.

Heb jij het verlangen naar een gevoel van betekenisvol zijn in het leven, om jezelf te vinden en een leven te creëren vol bewustzijn?

Heb jij een diepgeworteld verlangen naar acceptatie, niet alleen van de eigen situatie, maar ook van de mensen in je omgeving?

Lees dan verder..

Samen zullen we werken aan het bereiken van persoonlijke groei, niet alleen voor jezelf maar ook voor je kind(eren) en je partner. Op naar een leven vol bewustzijn en eindelijk weer die moeder zijn die je verlangt te willen zijn.
There will never be a right time.
STOP waiting and start doing!

Het E-book wat jou naar de volgende stap brengt!

''Van lichamelijke en mentale pijn naar rust, dankbaarheid en liefde'' is het e-book waarin ik waardevolle inzichten en tips deel, die je kunnen helpen om meer rust en evenwicht in je leven te vinden. Daarnaast ga ik in dit e-book ook zelf met de billen bloot, je leest hoe ik op dit punt in mijn leven gekomen ben en hoe ik deze stappen heb gezet. Naar een leven vol balans en geluk!

Wat kan jij verwachten als wij samen aan de slag gaan??

Mijn doel is jouw visie te realiseren en samen te streven naar het beste resultaat.

Stap 1

samen onze 1:1 calls plannen
whatsapp support en nog veel meer!

Stap 2

Intuïtief leven, journalen, patronen inzichtelijk krijgen, conditioneringen her programmeren

Stap 3

meer Balans, meer JIJ, zelfliefde, jij bent genoeg, jij bent het waard, jij ben jij!

Wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe?

Begin 2023 gebeurde er iets, waardoor ik wist; Ik moet andere keuzes gaan maken in mijn leven…

Mijn besluit stond vast. Ik volgde mijn hart.

Mijn verhaal;

Mijn bekkeninstabiliteit naar aanleiding van mijn
zwangerschappen is inmiddels een rode draad in mijn leven geworden. Hierdoor ben ik erg diepgegaan, dit heeft mij veel gekost, ik heb pijn gevoeld die er
nodig was om het nu te kunnen omarmen en het onderdeel te laten zijn maar niet meer mijn rode draad. Het geloof in mezelf was de grootste kracht. De kracht
die ik heb om de beste versie van mezelf te maken.

En de verplichting te voelen naar, vooral mezelf, maar ook naar mijn gezin, om mezelf verder te ontwikkelen.

Wil je weten waarom? lees dan snel verder.

Als je vragen hebt stel je vraag via de Chatbox hieronder!

Mijn blogs!

Nieuwe week nieuwe blog! Deze week met het thema: SPORTEN/BEWEGEN.

Sporten met pijn: Een holistische benadering voor het aanpassen van je pijnprikkel.

January 22, 20245 min read

''Dit is hoe ons brein omgaat met informatie. Erg slim maar vaak te beschermend en niet nodig..''

Hey lieve lezer,

Nieuwe week nieuwe mail! Deze week met het thema: SPORTEN/BEWEGEN.

Heb je de handdoek in de ring gegooid? Weet je niet waar je grens is? Ga je steeds over deze grens heen? Wil je graag sporten maar heb je steeds meer pijn i.p.v. minder? Dan is deze blog heel waardevol voor je.

In de gehele zoektocht naar een gezonden levensstijl speelt sporten een essentiële rol! Echter, voor velen van ons gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. In plaats van de handdoek in de ring te gooien, is het mogelijk om met een holistische benadering te omarmen. Holistisch? Ja doei, ik heb gewoon pijn dit gaat niet werken. Dan gaat het ook niet werken. Omarmen betekend in deze open staan voor het her programmeren van je brein en je brein die een pijnprikkel hangt aan bepaalde bewegingen. Hoe kan dit? Doordat dit je zwakke plek is, je Eye opener, je wekker om je wakker te schudden. Dit laat je lichaam voelen, merken om aan de bel te trekken dat het ergens in je lichaam spaak loopt. Maar dit hoeft niet altijd deze plek te betekenen. Dit is hoe ons brein omgaat met informatie. Erg slim maar vaak te beschermend en niet nodig.

Laten we eens kijken hoe we deze pijnprikkel dan kunnen aanpassen en omarmen.

1.      Het begrijpen van je pijn: De holistische kijk.

Voordat we dieper ingaan op het aanpassen van pijnprikkels, is het van cruciaal belang om pijn te begrijpen vanuit een holistisch perspectief. Pijn is niet slechts een fysiek ongemak; het heeft ook invloed op onze mentale en emotionele toestand. Een holistische benadering erkent dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Pijn kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder fysieke letsels, emotionele stress en zelfs slechte leefgewoonten. Door de oorzaak van de pijn te begrijpen, kunnen we gerichter werken aan een oplossing. Een holistische kijk helpt ons om niet alleen de symptomen te behandelen, maar ook de onderliggende oorzaken aan te pakken.

2. Aanpassen van pijnprikkels: de rol van een emotionele link aan je pijnprikkel.

Sporten met pijn roept vaak de vraag op of de pijnprikkel die we voelen altijd een betrouwbare indicator is? Is het daadwerkelijk de lichamelijke schade? Een interessant bewustwording om te overwegen is dat ons brein pijnprikkels vaak koppelt aan specifieke emoties, wat dus onze pijn kan beïnvloeden.

Ons brein is echt heel krachtig maar staat ons soms ook in de weg. Het verwerkt namelijk niet alleen onze fysieke inspanning, maar ook emoties en herinneringen. Wanneer we bijvoorbeeld een blessure oplopen tijdens het sporten, kan ons brein deze ervaring koppelen aan negatieve emoties zoals angst of stress. Dit betekent dat de pijnprikkel niet alleen een fysieke ervaring is, maar ook een emotioneel opgeslagen is.

In sommige gevallen kan de pijn die we voelen tijdens het sporten meer te maken hebben met de emotionele opgeslagen linkjes in ons brein dan met daadwerkelijke fysieke schade. Het is daarom heel belangrijk om bewust te zijn van deze emotionele connecties en te begrijpen dat niet elke pijnprikkel veroorzaakt word door de daadwerkelijke fysieke pijn.

Het aanpassen van pijnprikkels vanuit dit perspectief betekent dat we niet alleen naar het fysieke aspect moeten kijken, maar ook naar de emotionele factoren die de pijn beïnvloeden. Het kan nodig zijn om bewust te werken aan het loskoppelen van negatieve emoties van bepaalde bewegingen of activiteiten, zodat de pijnprikkel niet langer automatisch wordt geassocieerd met angst of ongemak.

Dit benadrukt het belang van een holistische aanpak, waarbij niet alleen het lichaam, maar je mindset wordt mee genomen in dit proces. Door bewust te zijn van deze emotionele lading aan een pijnprikkel kun je actief werken aan het her programmeren van je brein. Dit zorgt voor een gezondere relatie met pijn en niet langer de negatieve benadering vanuit pijn.

Het draait allemaal om het begrijpen van de complexe interactie tussen lichaam en geest en het streven naar een holistisch evenwicht.

3. Holistische Zelfzorg: Voeding, Rust en Emotioneel Welzijn

Naast het aanpassen van pijnprikkels tijdens het sporten, is zelfliefde de KEY voor het bevorderen van herstel. Dit omvat aandacht voor voeding, voldoende rust en het in balans brengen met je brein, je mindset. Voed je lichaam met gezonde brandstof, gun het de nodige rust en werk aan het verminderen van stress.

Een gebalanceerde benadering van sporten met pijn vereist niet alleen fysieke aanpassingen, maar ook aandacht voor de algehele gezondheid. Het is een reis waarbij het vinden van de juiste balans tussen inspanning en herstel centraal staat.

Mijn conclusie: sporten met pijn is met een holistische benadering absoluut mogelijk. Begrijp waar je pijn vandaan komt, pas pijnprikkels aan door naar je lichaam te luisteren en omarm jezelf. Op deze manier kun je gaan genieten van het bewegen en leert je lichaam je pijnprikkel aan te passen.

Een emotionele blog voor me, haha geen woordspeling maar ik voel meteen weer die emotie die het met zich meebracht een aantal jaren geleden. Ik was duidelijk niet in staat om holistisch naar mijn pijn te kijken en was alleen maar aan het schelden op mezelf. Ik was slachtoffer, dit was oneerlijk, dit mocht niet zo zijn. Maar door stukje bij beetje me steeds meer te verdiepen en mijn emotie los te koppelen van de pijn maakt dat ik nu 3 keer in de week een uurtje cardio doe, 1 keer in de week kracht training volg met een personal coach en 1 keer per week een uurtje body Balance doe. En ik zit lekkerder in mijn vel dan ooooooiit!!!

Is dit de enige pijler? Nee 1 van  mijn 5 pijlers. Die je moet toepassen om bij jezelf ultieme balans te creëren. Wil jij dit ook? Ik ben die spiegel voor je, je praatpaal, je rots in de branding? Plan gewoon je gratis call in mijn agenda, totaal vrijblijvend. We gaan gewoon voelen of er een klik is en ik iets voor je kan betekenen.

Back to Blog
Nieuwe week nieuwe blog! Deze week met het thema: SPORTEN/BEWEGEN.

Sporten met pijn: Een holistische benadering voor het aanpassen van je pijnprikkel.

January 22, 20245 min read

''Dit is hoe ons brein omgaat met informatie. Erg slim maar vaak te beschermend en niet nodig..''

Hey lieve lezer,

Nieuwe week nieuwe mail! Deze week met het thema: SPORTEN/BEWEGEN.

Heb je de handdoek in de ring gegooid? Weet je niet waar je grens is? Ga je steeds over deze grens heen? Wil je graag sporten maar heb je steeds meer pijn i.p.v. minder? Dan is deze blog heel waardevol voor je.

In de gehele zoektocht naar een gezonden levensstijl speelt sporten een essentiële rol! Echter, voor velen van ons gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. In plaats van de handdoek in de ring te gooien, is het mogelijk om met een holistische benadering te omarmen. Holistisch? Ja doei, ik heb gewoon pijn dit gaat niet werken. Dan gaat het ook niet werken. Omarmen betekend in deze open staan voor het her programmeren van je brein en je brein die een pijnprikkel hangt aan bepaalde bewegingen. Hoe kan dit? Doordat dit je zwakke plek is, je Eye opener, je wekker om je wakker te schudden. Dit laat je lichaam voelen, merken om aan de bel te trekken dat het ergens in je lichaam spaak loopt. Maar dit hoeft niet altijd deze plek te betekenen. Dit is hoe ons brein omgaat met informatie. Erg slim maar vaak te beschermend en niet nodig.

Laten we eens kijken hoe we deze pijnprikkel dan kunnen aanpassen en omarmen.

1.      Het begrijpen van je pijn: De holistische kijk.

Voordat we dieper ingaan op het aanpassen van pijnprikkels, is het van cruciaal belang om pijn te begrijpen vanuit een holistisch perspectief. Pijn is niet slechts een fysiek ongemak; het heeft ook invloed op onze mentale en emotionele toestand. Een holistische benadering erkent dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Pijn kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder fysieke letsels, emotionele stress en zelfs slechte leefgewoonten. Door de oorzaak van de pijn te begrijpen, kunnen we gerichter werken aan een oplossing. Een holistische kijk helpt ons om niet alleen de symptomen te behandelen, maar ook de onderliggende oorzaken aan te pakken.

2. Aanpassen van pijnprikkels: de rol van een emotionele link aan je pijnprikkel.

Sporten met pijn roept vaak de vraag op of de pijnprikkel die we voelen altijd een betrouwbare indicator is? Is het daadwerkelijk de lichamelijke schade? Een interessant bewustwording om te overwegen is dat ons brein pijnprikkels vaak koppelt aan specifieke emoties, wat dus onze pijn kan beïnvloeden.

Ons brein is echt heel krachtig maar staat ons soms ook in de weg. Het verwerkt namelijk niet alleen onze fysieke inspanning, maar ook emoties en herinneringen. Wanneer we bijvoorbeeld een blessure oplopen tijdens het sporten, kan ons brein deze ervaring koppelen aan negatieve emoties zoals angst of stress. Dit betekent dat de pijnprikkel niet alleen een fysieke ervaring is, maar ook een emotioneel opgeslagen is.

In sommige gevallen kan de pijn die we voelen tijdens het sporten meer te maken hebben met de emotionele opgeslagen linkjes in ons brein dan met daadwerkelijke fysieke schade. Het is daarom heel belangrijk om bewust te zijn van deze emotionele connecties en te begrijpen dat niet elke pijnprikkel veroorzaakt word door de daadwerkelijke fysieke pijn.

Het aanpassen van pijnprikkels vanuit dit perspectief betekent dat we niet alleen naar het fysieke aspect moeten kijken, maar ook naar de emotionele factoren die de pijn beïnvloeden. Het kan nodig zijn om bewust te werken aan het loskoppelen van negatieve emoties van bepaalde bewegingen of activiteiten, zodat de pijnprikkel niet langer automatisch wordt geassocieerd met angst of ongemak.

Dit benadrukt het belang van een holistische aanpak, waarbij niet alleen het lichaam, maar je mindset wordt mee genomen in dit proces. Door bewust te zijn van deze emotionele lading aan een pijnprikkel kun je actief werken aan het her programmeren van je brein. Dit zorgt voor een gezondere relatie met pijn en niet langer de negatieve benadering vanuit pijn.

Het draait allemaal om het begrijpen van de complexe interactie tussen lichaam en geest en het streven naar een holistisch evenwicht.

3. Holistische Zelfzorg: Voeding, Rust en Emotioneel Welzijn

Naast het aanpassen van pijnprikkels tijdens het sporten, is zelfliefde de KEY voor het bevorderen van herstel. Dit omvat aandacht voor voeding, voldoende rust en het in balans brengen met je brein, je mindset. Voed je lichaam met gezonde brandstof, gun het de nodige rust en werk aan het verminderen van stress.

Een gebalanceerde benadering van sporten met pijn vereist niet alleen fysieke aanpassingen, maar ook aandacht voor de algehele gezondheid. Het is een reis waarbij het vinden van de juiste balans tussen inspanning en herstel centraal staat.

Mijn conclusie: sporten met pijn is met een holistische benadering absoluut mogelijk. Begrijp waar je pijn vandaan komt, pas pijnprikkels aan door naar je lichaam te luisteren en omarm jezelf. Op deze manier kun je gaan genieten van het bewegen en leert je lichaam je pijnprikkel aan te passen.

Een emotionele blog voor me, haha geen woordspeling maar ik voel meteen weer die emotie die het met zich meebracht een aantal jaren geleden. Ik was duidelijk niet in staat om holistisch naar mijn pijn te kijken en was alleen maar aan het schelden op mezelf. Ik was slachtoffer, dit was oneerlijk, dit mocht niet zo zijn. Maar door stukje bij beetje me steeds meer te verdiepen en mijn emotie los te koppelen van de pijn maakt dat ik nu 3 keer in de week een uurtje cardio doe, 1 keer in de week kracht training volg met een personal coach en 1 keer per week een uurtje body Balance doe. En ik zit lekkerder in mijn vel dan ooooooiit!!!

Is dit de enige pijler? Nee 1 van  mijn 5 pijlers. Die je moet toepassen om bij jezelf ultieme balans te creëren. Wil jij dit ook? Ik ben die spiegel voor je, je praatpaal, je rots in de branding? Plan gewoon je gratis call in mijn agenda, totaal vrijblijvend. We gaan gewoon voelen of er een klik is en ik iets voor je kan betekenen.

Back to Blog

Kennis maken via een vrijblijvende brainstormsessie

Tijdens een vrijblijvende brainstormsessie voelen we of we een klik hebben samen en ga ik beoordelen of ik je een coaching kan aanbieden!
Bij twijfel altijd even berichten op insta! dan stuur ik je een vragenlijst en kun je voelen tijdens het invullen of je klaar bent voor mijn hulp!

Pick a Date and Time

MonTueWedThuFriSatSun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Timezone

Available Starting times for Thu, Jul 18, 2024

Wat klanten over mij zeggen


Doordat we aan de slag zijn gegaan met her programmeren van mijn brein en nieuwe neurobanen aan te leggen kwam ik er achter dat ik mezelf steeds saboteer en ronddwaal in mijn eigen gedachten en hierdoor niet uit de slachtofferrol kon komen. Ik ben intens dankbaar dat iris deze spiegel voor me is.

Iris brengt alles samen wat ik altijd heb gemist in begeleiding bij andere hulpverleners. De mogelijkheid altijd een spraakberichtje te sturen als ik vastloopt geeft me al zo veel meer rust dan 1 keer per week of 2 weken naar een psycholoog. Iris geeft me het gevoel dat ze er altijd voor me is en pakt echt de kern aan. Waar komen mijn klachten vandaan? En niet de scherpe randjes er af halen zoals bij de psycholoog of maatschappelijk ondersteuner gebeurd. Heel blij dat ik de stap gezet heb om me door iris te laten coachen.

Iris heeft steentjes gelegd en hierdoor kon ik mijn eigen pad weer gaan bewandelen met duidelijke en helder handvatten. Ik ben zo dankbaar voor iris in mijn leven! Die korte lijntjes via whatsapp zijn echt wat ik nodig had.

kvk: 1228838848

Btw: NL12928837737

tel: 06 18189131

Email: info@iris-deruiter.nl